- تازه‌هاى نشر
دانش پيشينيان منتشر شد

حذف تصاوير و رنگ‌ها | تاريخ ارسال: 15/9/1388 | 

آيا تا کنون از خود پرسيده‌ايد «کاغذ نخستين بار چگونه ساخته شد؟»، «چه کسی نخستين نقشه را طراحی کرد؟» يا «چگونه مصريان باستان توانستند اهرام بزرگ را بسازند؟» آيا می‌خواهيد برای خودتان ساعت آفتابی بسازيد و ياد بگيريد که چگونه زمين‌لرزه را تشخيص دهيد يا چگونه دوربين عکاسی بسازيد؟ آيا می‌خواهيد بدانيد «چه ‌کسی نخستين بار دليل علمی پديدآمدن رنگين‌کمان را بيان کرد؟»، «چگونه ايرانيان از آب و باد برای انجام کارها بهره بردند؟» يا «چگونه خودتان می‌توانيد بستنی درست کنيد؟»

  اگر پاسختان مثبت است، می‌توانيد کتاب «دانش پيشينيان» را ورق بزنيد. چيزهای بسياری در آن پيدا خواهيد کرد که ممکن است برايتان بسيار جالب باشد. اين کتاب ما را به روشی‌ جالب، با برخی از پيشرفت‌های علمی تمدن‌های کهن آشنا می‌کند؛ با روشی که خود دانشمندان کار می‌کنند.

  يک فصل برای هر تمدن

کتاب در اصل در هفت فصل نوشته شده است که به ترتيب گوشه‌هايی از دانش انسان‌های نخستين، تمدن‌های ميان‌رودان (بين‌النهرين)، مصر، يونان، روم و چين باستان و بالاخره آمريکای کهن را نشان می‌دهد. با آن‌که نويسنده‌ی کتاب، جيم وايس، در مقدمه‌ی کتاب خود می‌گويد همه‌ی تمدن‌ها و فرهنگ‌ها و حتی انسان‌های نخستين، در پيشرفت‌های علمی سهم داشته‌اند، ولی به تمدن باشکوه ايران باستان و اسلام که از کهن‌ترين و درخشان‌ترين تمدن‌های جهان به‌شمار می‌آيند، اشاره‌ای نمی‌کند؛ در حالی‌که به قول مترجم کتاب، حتی به تمدن‌های پيش‌پا افتاده‌ای مانند وايکينگ‌ها نيز پرداخته است.

  به همين دليل است که مترجم کتاب، حسن سالاری، دو فصل ديگر به آن افزوده است تا کامل شود: دانش در ايران باستان و دانش در تمدن اسلامی. گذشته از اين، مترجم يک پيوست کوتاه نيز آورده است که خيلی گذرا برخی از نوآوری‌های دانشمندان دوره‌ی اسلامی را به خواننده معرفی می‌کند.  

  بازسازی کار دانشمندان

درست است که هدف کتاب آشنايی خوانندگان با دانش پيشينيان است؛ اما اين تنها به معرفی دستاوردهای تمدن‌های گوناگون بسنده نمی‌کند؛ بلکه فعاليت‌هايی را ترتيب می‌دهد تا خواننده با انجام آن‌ها، خودش با اين دستاورد آشنا شود.

   فعاليت‌های اين کتاب را اغلب با وسايل ساده‌ای می‌توانيد انجام دهيد. پس از هر فعاليت، يک فعاليت تکميلی هم برای بچه‌های علاقه‌مندتر پيشنهاد شده است تا بيش‌تر با موضوع آشنا شوند. پس از اين کار، نويسنده توضيح می‌دهد که آن دانش‌ها و دستاوردها، در عمل چه اثری به جا می‌گذاشتند و چه کاربردهايی پيدا می‌کردند.

  اين فعاليت‌‌های ساده، به ما ياد می‌دهد که پيشينيان ما چگونه به دانش‌های گوناگون دست می‌يافتند و چگونه از آن‌ها برای بهتر شدن زندگی کمک می‌گرفتند. فعاليت‌هايی که در اين کتاب پيشنهاد می‌شود، در واقع تمرين‌هايی برای دانشمند شدن است. ما با انجام اين فعاليت‌ها با روش علمی يعنی روش کار دانشمندان آشنا می‌شويم و برخی اصول پايه‌ای علوم را ياد می‌گيريم .

دانش پيشينيان

 اين کتاب 230 صفحه‌ای، با قيمت 3000 تومان

از سوی انتشارات مدرسه روانه‌ی بازار کتاب

 شده است.

منبع: خبرگزاری کتاب

نشاني مطلب در وبگاه :
http://www.jazirehdanesh.com/find.php?item=14.204.1010.fa
برگشت به اصل مطلب